Galaksinin yeni efendisi
Popüler

Galaksinin yeni efendisi

Lost'un yaratıcısı ve Star Trek'in yönetmeni J.J. Abrams yeni Star Wars serisinin başına geçmeye hazırlanıyor.

Malumunuz, geçtiğimiz yılın sonunda George Lucas Star Wars serisinin tüm haklarını Disney'e sattı ve hemen ardından Disney, tam 9 yeni Star Wars filminin yolda olduğu açıklamasını yaptı. Bu ani ve kritik kararlar üzerine çok konuşuldu, yazıldı, çizildi ama herhalde en çok merak edilen şey yeni Star Wars filmini kimin yöneteceğiydi...

Tahminler, rivayetler, dedikodular birbirini izledi ve son olarak -henüz resmen onaylanmış olmasa da- Disney, bir sonraki Star Wars filminin yönetmeni olarak J. J. Abrams'ı işaret etti. Televizyon ve sinema dünyasının çok sevilen aynı zamanda da çok nefret edilen ismi, Alias, Lost, Fringe, Person of Interest ve en son Revolution dizilerinin yaratıcısı ve yapımcısı J. J. Abrams, beyazperdede Mission Impossible III, Super 8 ve Star Trek filmlerinin yönetmenliğini yaptı.

Disney'den bir kaynağın yaptığı açıklamalara göre; Star Wars projesi önce Argo filmiyle ses getiren eski oyuncu yeni yönetmen Ben Affleck'e götürüldü. Anlaşma sağlanamayınca proje için düşünülen diğer isim J. J. Abrams ile görüşüldü ve Abrams "aklımı yerinden oynatan ilk film" dediği Star Wars'un yeni serisini çekmeyi kabul etti. Anlaşmanın detayları ve resmi onay bilgisi ise henüz paylaşılmadı.

Elbette ki Disney'in bu tercihi özellikle sosyal medyada farklı tepkilere neden oldu. Twitter'da Verified Darth (@SithSarcasm) "Abrams bu işi kıvıramazsa Jar Jar Abrams olarak anılacak", Drunk Hulk (@DRUNKHULK) "Abrams bu filmi yönetirse aile büyükleri Star Wars ve Star Trek'i iyice karıştıracak", Dorothy Snarker (@dorothysnarker) "Abrams hem Star Wars hem de Star Trek'in yönetmeni olduğunda bilim kurgu fuarlarındaki imza sıraları çok uzak galaksilere uzayacak" gibi yorumlar yaptılar. Bu iğneleyici yorumların aksine Abrams'a güveni tam olanların sayısı hiç de az değil.

Planlarda bir değişiklik olmazsa ve her şey yolunda giderse J. J. Abrams imzalı bir uzay macerası izlemek için önümüzde hala iki yıldan fazla var. Disney yeni Star Wars filminin 2015 yılında gösterime gireceğini açıkladı. Bu zaman zarfında bolca oyun oynayacak ve kahve yudumlayacak zamanınız olacak.

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası