Bir rüya satın almak isteyenlere
Otomobil

Bir rüya satın almak isteyenlere

Lamborghini’nin yeni modeli Aventador, F1 standartlarını yollara taşıyor.

Tek başına Lamborghini kelimesi bile insanın dikkat kesilmesine, heyecanlanmasına ve daha birçok duygunun harekete geçmesine neden oluyor. Bir otomobil markasının başarısını ölçmek için bundan daha iyi bir yöntem olabilir mi?

Markanın CEO’su Stefan Winkelmann, 2010 yılında bir konuşmamızda “Biz insanların hayallerini süsleyen otomobiller satıyoruz. Diğer bir değişle hayal satıyoruz” demişti.
Geçen ay bu hayalin peşinden Sant’Agata Bolognese’ye, Lamborghini’nin merkezine gidip markayı milyonlara sevdiren otomobilleri ve onların üretildiği fabrikayı ziyaret etme fırsatı buldum.

Bir çocuk için oyuncakçı dükkanı ne ifade ediyorsa bir otomobil meraklısında da Lamborghini fabrikası aynı etkiyi yaratıyor. Ancak fabrikadan önce, merkezin girişinde bana ayrılan Aventador’la göz göze gelince aramızda oluşan elektrikten bahsetmek istiyorum. Sabah, sevdiğiniz insanı uyurken seyretmek gibi bir şey bu. Bir müddet baktıktan sonra uyanmasını ve bir şeyler paylaşmayı istersiniz ya, ben de yola çıkmak için öyle sabırsızlanıyorum.

Ardından ok gibi gergin duran Aventador’un yukarıya doğru açılan uzun kapılarını (Countach’ın ardından Murcielago’da da kullanılan bu kapılar markanın imzası haline geldi) hareket ettirip içine giriyorum.


F1’i yola taşıdı

Sonunda büyük an gelip çatıyor. Bütünleşmek için orta konsolun üzerinde yer alan ve füze ateşleme hissi yaratan, üstü açılıp kapatılan kapakçık korumalı start düğmesine basmak üzere harekete geçiyorum. Bir anda o uyuyan güzel gidip yerine vahşi bir kaplan geliyor. Büyük bir devir saati ve onun içinde yer alan küçük hız göstergesinden oluşan LCD kadran, birbirine daha çok yakışamaz. Göstergeler de dış hatlar gibi havacılık sektöründen esinlenilerek şekillendirilmiş. Her detay çok özel bir otomobilde olduğunuzu hatırlatıp duruyor.

Direksiyonun arkasındaki kulakçığı kendime doğru çekip birinci vitese geçince geri dönüşü zor bir yola çıktığımı anlıyorum. Aventador lastiklerini yola geçirip atılıyor. Otomobilin maksimum sürati 350 km/s ama asıl önemli olan ara hızlanmalar. 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyeyle F1 standartlarına çeken otomobil, sizin onu ne kadar kızdıracağınızla orantılı olarak tepki veriyor.


Aventador test sürüşünün devamı GQ Türkiye Mayıs sayısında ve iPad edisyonunda

İZLE
Fiat 500L ile şehirde mola
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası