Skandallar albümü
Dergi Konuları

Skandallar albümü

Madonna’nın 13’üncü stüdyo albümü Rebel Heart, bir dizi kriminal vaka ve uluslararası krizin ardından 10 Mart’ta piyasaya çıkıyor. Kopardığı yaygaraya değecek mi, göreceğiz...

Bir albümün çıkış tarihinden bahsetmek; ayın 14’ünde, bu bahar, gelecek kış demek, hiç bu kadar manasız olmamıştı. Madonna’nın 10 Mart’ta piyasada olacak 13’üncü albümü Rebel Heart’taki şarkıların yarısı, çıkış tarihinden iki ay evvel piyasaya sızdırıldı.

Madonna çıldırdı. “Artık kimseye güvenim kalmadı. Acaba yanımda çalışanlar mı yaptı bunu?” dedi. Halbuki şarkı bu, burma bilezik değil; çalmak için koçbaşına ihtiyaç yok. Dijital ortamda süzülen birtakım rakamlardan söz ediyoruz. Çok rahat götürülür. Yani, sanıyorum öyledir.

Yaşasın eski usul

Madonna da durup düşünüp, pardon meditasyon yapıp, madem sızdı bedavaya gitmesin bari diyerek altı şarkıyı kendi elleriyle erkenden iTunes üzerinden satışa çıkardı. Şarkılar pek o kadar kıyamet koparmadı. Efsanenin 13’üncü albümüne yakışacak denli güçlü bulunmadı.

İçinde Rihanna, Oprah Winfrey ve Justin Bieber gibi ünlülerin isimlerinin geçtiği Illuminati adlı şarkı hiç anlaşılmadı; Mike Tyson’la düet yaptığı Iconic o kadar da iyi değildi. En fenası da albüm böyle fos olduğuna göre, bu şarkıların çalınması işini Madonna’nın bizzat kendisi tezgahlamış, bu sayede bedavaya reklam yapmış olabilirdi.

Bir süre sonra, hacker’ın tahmin edildiği gibi “Meksikalı ya da Brezilyalı” değil Tel Avivli olduğu ve yakalandığı öğrenildi. Madonna, Twitter hesabından FBI’a ve İsrail polisine teşekkür etti. Bunu “terörün bir çeşidi” olarak nitelendirdi, kendisini tecavüze uğramış gibi hissettiğini söyledi, “Hiçbirimiz gizliliğin sonuna hazır değiliz” dedi. Instagram hesabına “tecavüze uğramış hissi”ni temsilen bir fotoğraf koydu, kısa süre sonra kaldırdı. Yani Rebel Heart, bin tane tantananın ardından, geldi.

Ben Madonna'yım

Albümün en ses getirecek şarkılarından biri de Madonna’nın aynada kendini öper gibi söylediği Bitch, I’m Madonna. Nicki Minaj düeti ve DJ Drop’un setiyle hazırlanan şarkı, Madonna’nın shot’ları götürüp masaya yumruk vuracağı bir klibi çok hak ediyor.

O ses getirir, bu biraz ittirir, öbürü de zorlar diyorum ama bu albümün Madonna’nın son zamanlarda yaptığı en iyi albüm olmadığı kesin. Illuminati adlı şarkıyı ise bir şaka olarak kabul ediyorum

Yazının tamamı ve çok daha fazlası GQ Türkiye Mart sayısın da ve GQ Türkiye Dijital edisyonunda...

İZLE
Az Nota ve Sözle Çok Duygu Vermek: Evrencan Gündüz
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası