Romanya'nın yeni gözdesi
Kadınlar

Romanya'nın yeni gözdesi

Gündelik hayatında, henüz 17 yaşında kendi halinde bir genç kız, kamera karşısındaysa “gerçek” bir kadın. Stefania Ivanescu, boyundan büyük ve fazlasıyla iyi işlere imza atıyor.

Hayatta bizi hiç ummadığımız yerlere taşıyan mucizevi eller vardır. Aile dostu olan bir saç tasarımcısının, onu fotoğrafçı Tibi Clenci’yle tanıştırmasıyla, kendini aslında en olması gereken yerde, kameralar önünde bulan Stefania Ivanescu, hayatın beklenmedik sürprizlerinin “güzel” örneklerinden.

Mesleğine dair her şeyi Clenci’den öğrendiğini her fırsatta vurgulayan Romanya asıllı genç model, güzellikten ziyade farklılığın ve sırf bedenle değil ruhla beraber poz vermenin önem teşkil ettiğini düşünenlerden. Onun bu tezini, her fotoğrafında açıkça görüyoruz zaten. Karakteristik ve yaşına göre fazlasıyla hatları oturmuş bir yüz yapısına sahip olan model, özellikle hafif çekik gözleri, biçimli kaş ve dudaklarıyla sizi fotoğrafın içine doğru çekip alıyor.

Tibi Clenci’nin defalarca fotoğrafladığı, kendi sanatını konuşturarak beraber başarılı işlere imza attığı bu cevher, modelliğe heves edenler için de tam bir ilham kaynağı. Onu daha çok makyajlı, topuklu ayakkabılar üzerinde, seksi kıyafetleri içinde görsek de aslında kendi hayatında fazlasıyla bizden biri. Hindistan’a ve Hint müziklerine düşkün olan, enerjisini şarkı söylemekten aldığını ifade eden Ivanescu, mutfağa da meraklı. Nitekim, onu en mutlu eden çekim deneyiminin, bir restoranın mutfağında iki şefle beraber yaşadığı lezzetli ve eğlenceli dakikalar olduğunu söylüyor.

Güçlü duruşunun altında, fotoğraflarda göremediğimiz, melankolik, ailesine ve özellikle köpeğine düşkün 17 yaşında küçük bir kız var aslında. Bu genç yaştaki başarısının sırrıysa kamera önünde devleşmesi. Çok uzaktan baktığımız insanların bizim kadar samimi hikayeleri, onları tutup hayallerine götüren arka planda rol almış güçlü ellerle birleşince, ortaya Stefania Ivanescu gibi mucizeler çıkıyor. “İyi şeyler birdenbire olur” diye boşuna dememiş Oğuz Atay. Yoksa siz hâlâ mucizelere inanmıyor musunuz? O halde bu sayfalara yeniden bir bakın...

Haberin tamamı ve çok daha fazlası GQ Türkiye Eylül sayısında ve GQ Türkiye iPhone/iPad edisyonunda...


İZLE
Serenay Sarıkaya GQ Global Creativity Awards Gala Gecesine Hazırlanıyor
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası