Yakışıklı ve karakterli
Röportaj

Yakışıklı ve karakterli

Kiraz Mevsimi’nde Ayaz karakterini canlandıran Serkan Çayoğlu'nu biraz daha yakından tanıyın, pişman olmayacaksınız.


İkiz kardeşim her şeyimdir

Babam Giresun, annem Gümüşhane doğumlu. Ancak ben doğmadan Almanya’ya yerleşmişler, hâlâ orada işçi olarak çalışıyorlar. Bana hiç benzemeyen bir ikiz kardeşim var. Doğduğumuzdan beri hiç ayrılmadık, hatta üniversiteyi bile Almanya’da aynı sınıfta okuduk. Üniversitede ekonomi okuyup soluğu İstanbul’da aldığımdan beri hissettiğim bir şey var, burada bir yanım eksik. İstanbul’da en çok kardeşimi özlüyorum.

Sevince fazla seviyorum

Ben sevince biraz fazla seviyorum. Ayarım yok tabiri caizse. Hani dünyaları ayağının altına sermek diye bir laf var ya, bir ilişkideyken öyle bir durumda oluyorum. İlla ilişki anlamında konuşmamak gerek tabii, ailem için de aynı şey geçerli. Onlar için yapmayacağım şey yoktur.

Bağlama ve kaval çalarım

Babam eline aldığı her enstrümanı kusursuz çalar. Bana da küçükken kaval ve flüt çalmayı öğretmişti. Şimdilerde bağlamaya merak sardım. Boş zamanlarımda kendi kendime çalarak öğreniyorum.

Modellik artık ikinci planda

Almanya’da uzun süre modellik yaptım. Ama gönlüm her zaman oyunculuktaydı. Hatta oradayken amatör bir tiyatro grubum vardı. Dolayısıyla okul bitince buraya gelip oyunculukta neler yapabilirim diye bakmaya başladım. İlk işim, önemli isimlerden eğitim almak oldu. Dolunay Soysert ve Bahar Kerimoğlu’yla çalışıyorum. Onlar sayesinde her geçen gün kendimi geliştirsem de elbette daha çok fırın ekmek yemek gerekiyor.

İlk set deneyimim zorladı

İlk kez profesyonel olarak Zeytin Tepesi dizisinde rol aldım. Sete adımımı attığım günü ve ilk sahnemi dün gibi hatırlıyorum. O kadar heyecanlanmıştım ki başaramayacağımı düşündüm. Ama oyunculukta zaman en iyi hoca. Şimdi kendime daha çok güveniyorum.

Ayaz'la ortak yanlarımız var

Şu anda canlandırdığım karakter dışarıdan kendini beğenmiş biri gibi dursa da sonradan aslında içinde bambaşka bir adam olduğunu göreceğiz. Ben de biraz böyleyim. Dışarıdan soğuk gibi görünüyorum ama asla o taraklarda bezim yoktur. Hatta kendimi beğenmek yerine sürekli eleştiririm.

Yakıştırmalar olacaktır, hazırlıklıyım

Dizideki rol arkadaşım Özge Gürel’le okuma provasında tanıştık ve o günden beri çok iyi anlaşıyoruz. Özge adına konuşamam ama benim bir ilişkim yok ve şöhret olmaya başladığınızda gazeteciler rol arkadaşlarınızla ya da sosyal hayatta görüştüğünüz insanlarla sizi yazıp çizmeye başlıyor. Tüm bunlara hazırlıklıyım ancak en büyük korkum şu anki set ortamımızın zarar görmesi. Çünkü gerçekten her şey sorunsuz gidiyor, dilerim bozulmaz.

Her kesimden dostum var

Türkiye’de çok jön var. Çoğu da mankenlik yapmış, örnek aldığım isimler. Kendileriyle bir tanışıklığım yok, karakterleri hakkında yorum yapamam. Ancak toplumda şöyle bir algı var, insan ünlü olunca değişir. Bunu şu anki setimde birlikte çalıştığım insanların bana söylediklerinden de anlıyorum. “Dizi biraz tutsun, ünlü ol, bizi tanımazsın” diyorlar. Hayatım boyunca böyle bir insan olmadım. Benim için herkes eşittir, her kesimden dostum var, normali de bu. O nedenle günün birinde sokakta yürüyemeyecek kadar ünlü olsam dahi, bugün sahip olduğum her insan hâlâ hayatımda olacak.

Serkan Çayoğlu röportajı GQ Türkiye Ağustos sayısında ve GQ Türkiye iPhone/iPad edisyonunda...

İZLE
UYSALLAR GQ HYPE'TA
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası