"Stil modadan üstündür"
Moda

"Stil modadan üstündür"

GANT kreatif direktörü Christopher Bastin, İstanbul ziyaretinde "A Wedding Story" koleksiyonunun yaratılışını ve ikonik markanın stil vizyonunu GQ Türkiye’ye anlattı.

İyi bir başlangıç

Bir koleksiyonu tasarlamaya başlarken sezona uyan bir yer ya da olaydan ilham alırım. Bu sefer özel bir kutlamayı, teklifsiz bir Amerikan yaz düğününü seçtim. Kır düğünü fikri bize iyi bir başlangıç noktası verdi. Bizim için en önemli olan şeyle, renklerle başladık. Ana rengimiz lacivertin yanına pastel tonlar ekleyerek gayriresmi bir düğün havası yarattık. Harika bir akşam için giyinip kuşanırken olabildiğince resmiyetten uzak, özgür ruhlu, fazlasıyla Amerikan bir tarz yakalamaya çalıştık. Düğün akşamı başlangıçtı. Ertesi gün insanların plaja gidişini hayal ederek daha rahat parçalar tasarladık. Koleksiyonda tüm bunlar bir araya geldi.

Gittiğim değil gitmek istediğim düğün

Bugüne kadar birçok düğüne gittim. Bu koleksiyonu yaratırkense gittiğim değil gitmek istediğim düğünden ilham aldım. İdealimdeki, herkesin bir parçası olmayı isteyeceği, teklifsiz, rahat ve koşulsuz, mutlu bir düğün.

O süet ceket

Katalog çekimindeki ilk karelerde damadın mekana gelirken giydiği süet ceket, favorilerimden biri. Birçok farklı durumda kullanılabilecek rahat ve şık bir parça. Bu koleksiyonda herkes daha özgür; simsiyah ya da bembeyaz kıyafetler yok. Erkeklerde ana renk lacivert. Bu, floral desenli kravatlara, papyon ve mendillere de yansıyor.

Stil modadan üstündür

Trendler sürekli değişse de GANT her zaman GANT oldu ve stil sahibi Amerikan spor giyimini temsil etti. Hep renklerle çalıştı. Çok ilginç bir biçimde, bundan birkaç yıl öncesine kadar minimal, siyah ve beyaz renkler ekseninde koleksiyonlar tasarlayan birçok modaevi artık renkli parçalara yönelmeye başladı. Bunu görmek çok güzel. Biz modadan çok stille ilgileniyoruz. Rahatlığa önem veren, sportif, kendine güveni tam erkeklerin tarzına hitap ediyoruz. Yakın gelecekte bizi daha renkli bir erkek modası bekliyor. Bu süreçte GANT gibi köklü bir geçmişe sahip markalar daha da önem kazanacak. İnsanlar zaman içinde hızlı tüketilen moda kalıpları yerine kaliteli, sağlam ve stil sahibi parçaları sunan markalara yöneliyor artık.

Her şey gömlekle başladı

Bizim için her şey gömlekle başladı. GANT koleksiyonları hep onun etrafında şekillendi. Ben de bir gömlek tasarımcısı olarak bu aileye katıldım. Dolayısıyla GANT böyle önemli bir marka olmasını ikonik gömleklerine borçlu. Ayrıca rahat ve dayanıklı pantolonlarımız, özellikle kuzey ülkelerinde çok beğenilen örgülerimiz, tarzımızın kalıcılığını pekiştirdi.

Listemin bir numarası Ümit Benan

Günümüz erkek stiline ilham veren isimler listemin başında, şahsen çok beğendiğim Ümit Benan var. Dünya modasında söz sahibi bir Türk tasarımcı. Geçmişe bakacak olursak efsane Steve McQueen. Günümüzde birçok Hollywood yıldızının ya da müzisyenin başarılı tarzları var; emin olun, çoğu bunu stil danışmanlarına borçlu. Aslına bakarsanız kendine güvenen, tarzından şaşmayan herkes bir stil simgesi olarak anılmayı hak ediyor. Benim için en önemli şey istikrar. Çok yakışıklı olmanız gerekmiyor. Mesela Adrien Brody klasik yakışıklı tanımının dışında bir aktör. Ama öyle karakteristik ve stil sahibi ki... Tarzında ilham alınabilecek çok fazla şey var.

İZLE
İmrendiren Tasarım Oyuncak Koleksiyonu
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası