Doğal seleksiyon
Travel

Doğal seleksiyon

Tatilde şezlonga uzanıp saatlerce yatmanın modası geçti. Yeni akımları yakalayıp boş zamanını tembellikle değil macerayla geçirmek isteyenler için dünya kocaman bir oyun alanı. Nereden başlasak mı dediniz?

Kanyonlar başlangıçta belinde emniyet ipiyle onları keşfe çıkanlarla doluydu. Zamanla onlara kanolarıyla sudan gelenler katıldı. Mağaracılar hâlâ ünlü kanyonların kıyısında köşesinde kalmış, el değmemiş tünelleri arıyor ve buluyor da. İngiliz çevreci ve belgesel yapımcısı Roger Deakin, Britanya’yı (ve dolayısıyla kanyonlarını) baştan başa yüzerek geçip yeni bir trend daha başlattı. Hasılı, doğada yapılacak aktivite kolay kolay bitmiyor. Galiba tek yapmanız gereken, size en uygun olanını seçip başlamak.

Bu arada, eğer Deakin’inki gibi bir deneyim peşindeyseniz şunlar da aklınızda bulunsun:

Yağmurdan sonra nehirlerden kaçının ve kanalların yanından geçerken açıktan almaya çalışın. Atlarken derinliği ölçün. Yiyecek taşıyın çünkü vahşi yüzme yağ yakar, hazırlıksız yakalanmak istemezsiniz.

Nefes tutmak için

Fairy Pools / Glen Brittle / Skye Adası / İskoçya

Allt Coir’ a’ Mhadaidh olarak bilinen, büyüleyici üvez bitkisiyle örtüsüyle kaplı şelaleler Black Cuillin’in sisli doruklarının altında yer alıyor. Su neredeyse saydam. 6 metrelik bir atlayış derinliği ve içinden yüzebileceğiniz bir kemer var. Bulmak için Glen Brittle oklarını takip edin.

Gösteriş için

Wastwater / Lake District / İngiltere

İngiltere’nin en yüksek dağı olan Scafell Pike’ın eteğindeki beyaz taş yığınından oluşan yokuşun, yine İngiltere’nin en derin gölüne 500 metre daldığı yer. Doğayla işiniz bittikten sonra Wasdale Head Inn adlı otelde yorgunluk atabilirsiniz.

Haberin devamı GQ Türkiye Eylül sayısında ve iPad edisyonunda

İZLE
GQ x Lumberjack
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası