Kalaşnikov mirası
Saat

Kalaşnikov mirası

Fonderie 47 tasarımı Inversion Principle, eritilmiş ölüm makineleri AK-47'lerden elde edilen metalden üretildi.

1947 yılında Rus mühendis Mihail Kalaşnikov tarafından tasarlanan ve Kızıl Ordu'nun temel piyade tüfeği olarak kullanılmaya başlanan AK-47 -ya da çok bilinen adıyla Kalaşnikov- bugün dünyanın her köşesinde en yaygın kullanılan saldırı silahı. En zor koşullarda bile sorunsuz çalışması, basitçe sökülüp takılabilmesi ve kolay kullanımı AK-47'yi çağımızın en büyük ölüm makinelerinden biri yapıyor. Öyle ki günümüzde, modifiye edilmiş versiyonlarıyla birlikte dünyada 100 milyonun üzerinde AK-47 olduğu tahmin ediliyor.

Yine de savaşlar he zaman silahlarla kazanılmıyor. Fonderie 47 kurucu ve CEO'su Peter Thum, tasarımcı Adrian Glessing ve saat ustası David Candaux; dünyayı silahsızlandırma savaşlarını, ölümcül silahları eriterek, bunlardan kol saatleri üreterek kazanmayı amaç edinmişler. Böylece bazı parçaları eritilmiş AK-47 metali kullanılarak üretilen Inversion Principle fikri ortaya çıkmış.

10 beyaz altın ve 10 kırmızı altın kadranlı olmak üzere toplam 20 parça üretilen Inversion Principle kol saatlerinin her birinin satışından elde edilecek gelir, Afrika'da tam 1000 adet AK-47 tüfeğin imha edilmesine harcanacak. Tabii ki bu iyi amacın bir bedeli var. Inversion Principle kol saatlerinin fiyatı 350 bin dolar. Bir bakıma bu, hem maddi hem de manevi anlamda eşi benzeri olmayan bir kol saati için ödenecek küçük bir bedel.

Fonderie 47 - Inversion Principle

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bileğinizdeki meteoroji istasyonu

Maison Martin Margiela Casio için tasarladı

Bell & Ross uçuş enstrümanları

Zamanda sınır tanımayanlara: Carrera Jack Heuer Edition

Gezgin centilmenin yol arkadaşı

İZLE
İmrendiren Tasarım Oyuncak Koleksiyonu
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası