Yeniden Maserati Ghibli
Otomobil

Yeniden Maserati Ghibli

Bir dönemin efsane otomobili, Maserati klasiği Ghibli yollara geri dönüyor. Hem de süper lüks bir sedan formatında.

İlk nesli 1966 - 1973 yılları arasında, ikinci nesli ise 1992 - 1997 yılları arasında üretilen, Maserati'nin Gran Turismo klasiği Ghibli, yollara sürpriz bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Yeni Ghibli, öncüllerinin aksine bir coupé değil bir sedan olarak karşımıza çıkacak. 2014 model Maserati Ghibli, Audi A6, BMW 5 Serisi ve Mercedes-Benz E-Sınıfı gibi üst sınıf spor sedanlara güçlü bir rakip olmak üzere tasarlandı.

Yeni Maserati Ghibli'de 3.0 litrelik turboşarjlı V6 motor, ilk kez dizel ve benzinli seçenekleriyle sunuluyor. Her iki model de sekiz ileri otomatik vites kutusuyla geliyor. Standart arkadan itişli olarak tasarlanan Ghibli için Q4 tüm tekerlerden çekiş sistemi de tercih edilebiliyor.

Ghibli, büyük kardeşi Quattroporte ile kıyaslandığında daha sportif ve atak bir görünüme sahip. Ancak lüks açısından ondan asla geri kalmıyor. Modelin deri döşemeleri farklı renklerde seçilebiliyor ve isteğe göre karbon fiber ya da ahşap iç tasarım detaylarıyla tamamlanıyor.

Asıl lansmanı bu ay Şangay Otomobil Fuarı'nda yapılacak Maserati Ghibli'nin diğer teknik detayları ve fiyat bilgisi de önümüzdeki günlerde belli olacak.

İZLE
Fiat 500L ile şehirde mola
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası