Ferrari'nin yeni gözdesi
Otomobil

Ferrari'nin yeni gözdesi

Cenevre'nin yıldızı, 949 beygir gücündeki melez LaFerrari dünya yollarının bugüne dek gördüğü en hızlı otomobillerden biri.

Bir efsane yaratmak zordur; asıl zor olansa efsaneyi sürdürmektir. İtalyan otomobil işçiliğinin en prestijli markalarından Ferrari, kendi yarattığı tasarım ve hız efsanesini, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yine kendi adıyla doruk noktasına taşıdı. Adını markanın yaratıcısından alan muhteşem Enzo'nun on bir yıllık saltanatına son vererek tacı devralan LaFerrari, bugüne dek eşi benzeri görülmemiş bir hız makinesi.

Muhteşem kıvrımları ve inanılmaz performansıyla Laferrari süper otomobiller arenasında kuralları yeniden koyuyor. Tam 939 beygir gücündeki 6.3 litrelik bir V12 benzinli ve 120 Kw gücündeki bir elektrikli motoru melezleyen Ferrari mühendisleri ani hızlanabilen ve çok yüksek hıza ulaşabilen bir otomobil yaratmayı hedeflemiş. Öyle görünüyor ki saatte 350 kilometrenin üzerine zorlanmadan çıkabilen ve sıfırsan 100 km/s hıza üç saniyeden daha kısa sürede erişebilen LaFerrari bu hedefi on ikiden vuruyor.

Tek bir odak noktası olmaksızın, yüzlerce simetrik eğriyi kusursuz bir aerodinamik yapıda birleştiren tasarımı, tamamen karbon fiberden inşa edilen gövdede hayat bulmuş. Öyle ki bu performans canavarı sadece 1270 kilogram ağırlığında.

Lansmanı Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılan ve sadece 499 adet üretilecek Ferrari LaFerrari söylentilere göre 1 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

İZLE
Fiat 500L ile şehirde mola
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası