Beyoncé'nin kanatlarının gölgesindeki melek
Popüler

Beyoncé'nin kanatlarının gölgesindeki melek

Diva ablasından 'kurtulma' mücadelesindeki Solange Knowles'ın yeni şarkıları, DiskolaTa'nın seçtikleri ve haftanın ajandası...


1986 doğumlu Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, besteci, oyuncu, DJ, dansçı, model ve moda ikonu... Solange Piaget Knowles'ın bu sıfatlara rağmen en çok Beyonce'nin kardeşi olarak tanınmasının ve onunla kıyaslanmasının kendisini hırpaladığını yaptığı açıklamalardan -direkt bu şekilde söylemese de- hissedebilirsiniz. Hatta 2008 tarihli ''Sol-Angel and the Hadley St. Dreams'' adlı ikinci albümünün açılış parçası ''God Given Name'' de ''I am not her and never will be / Two girls gone in different direction'' diye neredeyse haykırması da bunun kanıtı gibi.

Ablası Beyonce ve diğer tüm sanatçılar gibi çok küçük yaşlarda müzikle içiçe olan Solange, 2002 tarihli ilk albümü ''Solo Star'' yayımlandığında daha 16 yaşındadır. İki albümünde farklı tarzları deneyen Solange, ilk albümdeki R&B ve dans-pop stilini altı yıl sonra çıkardığı ikinci stüdyo albümünde bırakır ve 60'lı ve 70'li yılların ''Motown Sound'' ekolünden ilham aldığı soul, elektronika ve downbeat stiliyle farklı bir hedef kitleye ulaşır. İlk iki albümü genel olarak olumlu eleştiriler alır ama hit çıkaramaz.

2009 yılında plak şirketiyle anlaşmasını bitirip kendisini tamamen üçüncü albümünün hazırlıklarına veren Solange bir arkadaşının aracılığıyla Lightspeed Champion ve Blood Orange takma adlarıyla da tanınan ünlü müzisyen ve prodüktör Dev Hynes ile tanışır ve yeni yol arkadaşını tanıştığı ilk andan itibaren bulduğu için çok sevinir. Solange, Florence and The Machine ve The Chemical Brothers gibi isimlere şarkılar yazan Hynes'ı albümün prodüktörü olarak değil bir ''collaborator'' olarak öne çıkarır. Bunun sebebi de, aslında, ünlü prodüktörün -aynı döneme denk gelen- yaşadığı ayrılığın acılı hikayelerinin albümde yer alan şarkıların hemen hepsine ilham vermesidir.

New Wave etkili ''True EP''den çıkan ilk single olan ''Losing You''nun Cape Town'da çekilen videosunun aldığı olumlu eleştiriler şarkıcının gece gündüz demeden albümünün hazırlıklarına devam ettiği stres dolu yıllarının da artık bittiğinin bir müjdesi olarak görülebilir. Ayrıca, Losing You'nun piyasaya sürülmesiyle albümün, Indie müziğin çok önemli gruplarından biri olan Grizzly Bear'ın kurucusu Chris Taylor'ın ortağı olduğu Terrible Records etiketiyle müzik marketlerde yer alacağı da 'iyi haber'lerden biri.

Djital olarak iki gün önce yayımlanan yedi şarkılık ''True EP''sini tamamen kendisi finanse eden Solange, bu çalışmasını sadece bir albüm çıkarmak olarak görmediğini, hem duygusal hem de zihinsel olarak hayatının bir değişim süreci olarak gördüğünü ifade ediyor. Görünen o ki; bu albümüyle Solange, istediği, özlem duyduğu büyük başarılara çok yakın. Bunu da fazlasıyla hak ediyor. Albümden tanıtılan ikinci şarkı ''Lovers in The Parking Lot''ı da aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Tanıtımı yapıldıktan sonra ''Losing You'' DJ'lerin de gözdesi oldu. Yapılan birçok remiksten en ilgi gören ise aşağıda dinleyebileceğiniz ve bir çok DJ'in de setine giren Cyril Hahn'ın şaşırtıcı remiksi.

DiskolaTa'nın Seçtikleri

Wild Cub: Straight No Turns (Kisses Remix)
Synth-pop, electro-pop tarz müzik yapan ikili Wild Cub'in ilk albümü ''Youth''tan çıkan ilk single ''Straight No Turns''e bir başka ikili Kisses'in yaptığı ''disco-gaze'' tarz remiks Wild Cub'in İngiltere prömiyeri için hazırlandı.

Johnny Jewel: Cherry
Chromatics: Cherry After Dark 2 adlı son albümlerinden çıkan dördüncü single Cherry ile Chromatics sevgimiz devam ediyor.

Laid Back: Fly Away (Poolside Edit)
Danimarkalı synth-pop grubu Laid Back'in 80lerden gelen şarkısına Los Angeleslı ikili Poolside'ın kederli, hüzünlü slo-mo yorumunu bıkmadan saatlerce dinleyebilirsiniz.

Blondie: Rapture (DJ Agent 86 Remix)
Rapin kullanıldığı ilk pop şarkı olan Rapture'ı bir de bu haliyle dinleyin, seveceksiniz.  

Ajanda


Natacha Atlas, Ghetto, 30 Kasım
Arap ve Kuzey Afrika ezgilerini elektronik tınılarla buluşturmada yıllardır ustalığını konuşturan, İngiliz alternatif sahnesinin göz alıcı isimlerinden olan Natacha Atlas'ı özleyenlere harika bir fırsat.

Wax Poetic, Babylon, 30 Kasım
Garanti Caz Yeşili kapsamında, 1997 yılında İlhan Erşahin ve onun New York'taki kulübü Nublu'da birlikte çaldığı müzisyenlerden oluşan Wax Poetic, kendine özgü tüm renk, ses ve titreşimleriyle Babylon'da. Kaçırmamak lazım.

Efes Pilsen Blues Festival, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu Hall 1
Bu yıl 23.sü yapılan festivalin İstanbul ayağı 18.30'da başlıyor. Meraklılarına. 24 yaş sınırına dikkat!
Red Bull Music Academy Presents Downlink, Babylon, 1 Aralık
Dubstep, Drum n Bass ve Jungle’ın en sert birleşimiyle 2007’den bu yana dans pistlerini sarsan Downlink,

Virgin Radio’nun katkılarıyla Babylon’u sallamak için İstanbul’da!
Meat The Beetles, Beyoğlu Hayal Kahvesi, 3 Aralık
Beatles'dan parçalar cover'layan bir dünya grubun olduğunu bilen ancak bu parçaları hem orijinal sound'larıyla hem de Beatles mizahi ruhuyla sizlere ulaştırmayı hedefleyen Meat The Beetles, bu iddiasıyla Hayal Kahvesinde sizi bekliyor.

Garanti Caz Yeşili: Get The Blessing, Salon İKSV, 5 Aralık
İngiliz caz rock topluluğu, 2000 yılında trip-hop efsanesi Portishead'den Jim Barr ve Clive Deamer'ın Jake McMurchie ve Pete Judge ile bir araya gelmesiyle kuruldu. Ornette Coleman çalarak başladıkları macera postjazz, rock ve punk ile zenginleşti. All Is Yes adlı ilk albümleriyle 2008 BBC Caz Ödülü'nü kazandılar. Son albümleri OC:DC (2012), Avrupa ve Kuzey Amerika'yı kapsayan turnelerinden önce yayımlandı. İngiltere caz sahnesinin en heyecan verici grubu olarak anılıyorlar.

Melis Danişmend, Alt., 6 Aralık
Kasım 2010’da ilk solo albümü "Daha Az Renk"i yayımlayan Danişmend, dağılan grubuyla yaptığı müzikten farklı bir yöne giderek şarkılarının çoğunu piyano ve akustik gitar eşliğinde kaydetti. Davulun yer almadığı sade albümü ile dikkat çeken Danişmend’in tüm şarkılarının sözü ve müziği kendisine ait. İkinci albüm hazırlıklarına devam eden sanatçıyı canlı izlemek isteyenlere...

DiskolaTa
Blog
Facebook
Twitter
Soundcloud

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası