İngiliz müziğinin yeni yıldızı: Jessie Ware
Popüler

İngiliz müziğinin yeni yıldızı: Jessie Ware

Jessie Ware'ın hayallerinden bile hızlı gelişen kariyeri, DiskolaTa'nın seçtikleri ve ajanda...

Ağustos’ta çıkan ilk albümü Devotion'ın ülkesindeki albüm listesine beşinci sıradan giriş yapması ve önemli müzik ödüllerinden Mercury ödüllerinde final listesine kalmasıyla gelen başarılar İngiliz şarkıcı, söz yazarı, besteci Jessie Ware’in bu aralar çok fazla ilgiyle karşılanıyor olması ve her gün yenisi eklenen yoğun konser programının sebebi olarak görülebilir. Şarkıcının daha önce hayalini kurmadığı şekilde ilerleyen müzikal kariyeri ise deyim yerindeyse imrenilecek tesadüflerle dolu.

Adele, Lianne La Havas gibi isimlerin çıktığı Güney Londra’dan olan 1984 doğumlu Jessie Ware hiç bir zaman pop şarkıcısı olmayı aklının köşesinden bile geçirmemiş. Egzotik güzelin yıllar önceki amacı aslında, elektronik, dubstep tarz müziğiyle ‘clubber’ dünyasında kendisini göstermek olsa da bir ara baba mesleği gazeteciliği denemek için özel kursa gider. Ancak gazeteciliğin şarkıcılıktan daha korkutucu ve rekabetçi olmasından dolayı bırakır ve eski okul arkadaşı Jack Penate’nin kendisine BBC programında geri vokal olmasını teklif etmesiyle hayatı bir anda sert bir virajla başka bir yöne girer.

Jack Penate ve indie-rap grubu Man Like Me ile birlikte birkaç turneden sonra Jessie Ware, ünlü elektronik müzik prodüktörü SBTRKT (Aaron James) ile tanışır ve prodüktörün albümlerinde vokallerde yer almaya başlar. Menajerinin Invisible grubundan Dave Okumu’yla tanışıp prodüktörü ikna etmesiyle şarkı yazmayı da öğrenmeye başlayan Jessie, Sade ve Annie Lennox gibi ‘’özel’’ starlardan olmak istediğini söylüyor. Müzik otoriteleri, dergileri ve sitelerinin en yüksek notları verdiği şarkıcının, yeni dönem soul müzik ile ‘zarif’ elektronik-pop müziğini birleştiren bir yeteneğe sahip olması kendisine duyulan ilginin kilit noktası olarak görülebilir. Oynadığı kliplerinde seksi ve şık görünmesini ilk gençlik yıllarında yaşadığı kilo fazlalığı ve kötü günlerine bağlayan şarkıcının, önümüzdeki yıllarda, hayatımızda daha fazla yer alacak olmasına kendimizi hazırlayalım.




DiskolaTa’nın Seçtikleri

Andre Crom & Martin Dawson: In The City
Geçirdiği beyin kanaması sonucu iki gün önce hayatını kaybeden house müziğin yetenekli DJ/prodüktörlerinden Martin Dawson’ın en son çalışması, acı bir tesadüfle, aynı gün piyasaya çıktı.

Giorgio Moroder vs MB Disco: From Here To Eternity (Aeroplane Remix)
Disko müziğin efsanelerinden Giorgio Moroder’in 1977 tarihli klasiğine ünlü DJ/prodüktör Aeroplane’in müthiş remiksi haftanın dikkat çekici yenilerinden.

New Navy: Regular Town
Avustralyalı indie-pop grubu New Navy’nin ay sonu online müzik marketlerde satışa sunulmaya başlanacak tropikal yazlık şarkısı.

Blackbird Blackbird: Running Up That Hill (Kate Bush Cover)
Kate Bush’un 1985 tarihli klasiğine yapılan future-pop tarzı cover çok başarılı.

Ajanda

Jennifer Lopez, Ülker Sports Arena, 16/17 Kasım

Dance Again dünya turnesi kapsamında ve Garanti Bonus sponsorluğunda İstanbul’da 3 performans gerçekleştirecek olan JLo’nun haftalarca müzik listelerinde bir numarada kalan "On The Floor’"un yer aldığı "Love" albümündeki şarkılarının yanında sevilen birçok hitini seslendireceği, görkemli sahne şovlarının ve danslarının olacağı konserlerini kaçırmayın.

NewSpeak Rave On! Series: Amirali (live) & Round Table Knights, İndigo, 16 Kasım 
Canlı performansı DJ setlerinden daha fazla ilgi gören İran/Kanadalı Amirali ve hip hop, jazz ve elektronik müziği house ile birleştiren Round Table Knights’a Alican ve Murat Uncuoğlu ev sahipliği yapacak.

Vesvese Gecesi: Deniz Kurtel (Live), Kaan Düzarat, Arman Akıncı, Babylon, 16 Kasım
DJ Mag’in "House müziğin yeni kraliçesi" olarak gösterdiği Wolf + Lamb ve Crosstown Rebels’ın önemli isimlerinden Deniz Kurtel,  16 Kasım Cuma akşamı Vesvese Gecesi kapsaminda Babylon sahnesinde olacak.

Jazzanova Band Live feat. Paul Randolf, İstanbul Bronx, 16 Kasım
Toplam dokuz kişiden oluşan ve bir süredir yayınladıkları son albümleri “Funk House Studio Sessions” ile konserler veren; Melt!, Heineken Opener, Flow, Capetown Jazz, Java Jazz ve 2012’de İstanbul’da gerçekleşen Chill-Out festivalinde performans sergileyen grup Amerika’dan konuk olarak gruba dahil olan olan R’n B, Funk vokalisti Paul Randolph ile İstanbul Bronx sahnesinde olacak. 

Garanti Caz Yeşili: Madeleine Peyroux, Salon İKSV, 17 Kasım
Amerikalı caz vokalisti, şarkı yazarı Madeleine Peyroux ilk albümü Dreamland'i 1996'da yayımladı. Time dergisi Peyroux'yu "yılın en heyacan verici vokali" olarak tanımladı. Vokal tarzı Billie Holiday ile karşılaştırılan sanatçının ikinci albümü Careless Love 2004'te, üçüncü albümü Half The Perfect World 2006'da yayımlandı. 2007 BBC Caz Ödülleri'nde "En İyi Uluslararası Caz Sanatçısı" ödülünü aldı. 4. albümü Bare Bones 2009'da, son albümü Standing On The Rooftop ise 2011'de piyasaya çıktı. 

DiskolaTa
Blog
Facebook
Twitter
Soundcloud

İZLE
Az Nota ve Sözle Çok Duygu Vermek: Evrencan Gündüz
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası