Her devrin müziği: Nostalji
Popüler

Her devrin müziği: Nostalji

Müzikte nostalji rüzgarları, haftanın albümü, DiskolaTa'nın seçtikleri ve kaçırılmaması gereken etkinlikler...


Müziğin hemen her türünde yıllardır süren -sürmeye de devam edecek olan- nostaljik etkilenmeler özellikle son dönemlerde 70li ve 80li yıllar disko müziğinin günümüze uyarlanmasıyla tekrar dikkat çekmeye başladı. Örneğin, bir hafta önce müzik marketlerde yerini alan, Portekiz doğumlu, Almanya’da yerleşik Luis Clara Gomes olarak da bilinen Moullinex’in ilk albümü "Flora" yukarıda söylemek istediğime kanıt olarak gösterilebilecek bir çalışma.
  
Haftanın albümü: Moullinex - Flora

Flora, temel olarak o dönemlerin disko müziğinin gerek melodisiyle gerek prodüksiyon kalitesiyle gerek etkileyici vokallerle (albümde konuk vokal olarak Peaches, Iwona Skwarek ve Da Chick gibi isimleri de görüyoruz) geçmişe saygı duyarak günümüze uyarlandığı belki de en başarılı ilk albümlerden biri olarak gösterilebilir. Moullinex, ortaya çıkardığı pozitif enerji yüklü çalışmasıyla alkışı hak ediyor. Daft Punk ve Giorgio Moroder gibi efsanelerden etkilenmeler görülse de Moullinex bunları kendine has sound'u içinde bir zenginlik olarak gösteriyor ve bize geçmişin en iyi disko, funk, soul, elektronika ve pop seslerini geleceğe taşımak isteyen bir müzikal çerçeve sunuyor.

Daha önce single olarak çıkardığı (Sunflare, Tear Club ve Flashdance filminden hatırlayacağımız) "Maniac" cover’ının yanında çok büyük ilgi gören –çocuk korosunun da kullanıldığı- albümden çıkan ilk single "Take My Pain Away", Iwona Skwarek’in müthiş vokalinin yer aldığı harika şarkı "Darkest Night" ve dans pistlerine yeni bir soluk getirecek albüme adını veren elektro-disko şarkı "Flora" ile "Let Your Feet (Do The Work)" albümde ilk dikkat çeken çalışmalar olarak görülebilir. Bir ilk albüm olarak çok başarılı bulunan "Flora"yı aşağıdan dinleyebilirsiniz. İyi dinlemeler, dans etmek serbest!

Moullinex - Flora by Moullinex

YERLİ NOSTALJİ

60lı,70li yılların Türkçe funk, caz ve Anadolu rock gibi türlerin iki örneğini günümüz yerli DJ/prodüktörlerin yorumlarıyla tekrar dinlemek ister misiniz? İşte bunun en iyi örnekleri:

Özdemir Erdoğan - Uzun İnce Bir Yoldayım (kozmonot rework)

Özdemir Erdoğan - Uzun İnce Bir Yoldayım (kozmonot rework) by kozmonot

Moğollar: Çığrık (FOC Edits Rework)Mogollar - Cigrik (FOC Edits Rework) by FOC EditsAjanda




AJANDA

Nil Burak'la Eski 45'likler Partisi
Olimpia Event Hall, Beyoğlu, 2 Kasım 2012

Gece Eski 45liklerle başlarken yavaş yavaş ritim yükselecek ve saatler gece yarısını gösterirken Nil Burak da canlı performansı ve en sevilen parçalarıyla Olimpia Sahnesinde olacak.



Gecenin Djleri:
Hakan Küfündür
, Olcay Tanberken, 
Cemre Burak

Asia Argento DJ Set
Ghetto, 2 Kasım 2012

Ünlü İtalyan yönetmen Dario Argento’nun asi kızı, oyuncu, yönetmen ve ‘Marie Antoinette’, ‘Transylvania’, ‘The Last Mistress’ ve en son Dario Argento imzalı ‘Dracula 3D’gibi filmlerin dikkat çeken oyuncusu Ghetto’da! 

Rock’tan teknoya, diskodan punk’a değişik tarzları birleştirdiği seti eşliğinde hayranlarıyla buluşmayı planlayan güzel oyuncu; rahat ve çarpıcı kişiliğiyle de geceyi sallayacağa benziyor. Daha önceki DJ şovunda sanatçının pikabın üstündeki mini striptiz show’unu hatırlayanlar enerji, erotizm ve İtalyan esintisi kokan bu geceyi kaçırmayın deriz.

Vesvese Gecesi
Babylon, 2 Kasım 2012

Areal Records’un iki önemli ismi Ada ve Metope canlı performanslarıyla 2 Kasım Cuma gecesi Vesvese kapsamında Babylon sahnesinde.


Mouse on Mars
Babylon, 3 Kasım 2012

Jan St. Werner ve Andi Toma’nın sınırları zorlayan elektronik müzik projesi Mouse On Mars, 3 Kasım Cumartesi gecesi Virgin Radio'nun katkılarıyla Babylon’da!


Warm Up & After Party by Fasitdaire
Ghetto, 3 Kasım 2012

Ayhan Sicimoğlu, Peru ve Kolombiya’dan müzisyen dostlarıyla Ghetto’da Karayip fırtınası estirecek. Sokak çalgıcıları, müzisyenler ve dansın ön planda olduğu bu geceye; Latin dünyasının yıldızlarından biri olarak kabul edilen genç piyanist Cesar Correa ve büyük yetenek Rodrigo Rodriguez de katılacak. Dans ve ritmin yaratacağı yaşam enerjisine hazır olun!


Matias Aguayo "Live/DJ Set"
Wake Up Call Club, 3 Kasım 2012

Yarı canlı performans yarı DJ setiyle izleyenleri kendine hayran bırakacak Matias Aguayo deneyimini kaçırmayın.



DİSKOLATA'NIN SEÇTİKLERİ

Discolog: October 2012 Mixtape
Discolog aka Cihan Aksoy bu setiyle sizi de coşturacaktır.

Discolog - October 2012 by Discolog ‘’Tracklist’’ için buraya tıklayın.

Sade: Jezebel (Finnebassen og Hannebassen Edit)
Sade’nin 1985 tarihli ikinci stüdyo albümü Promise’de yer alan Jezebel’e Norveçli Finnebassen’in downtempo editi.

Jezebel (Finnebassen og Hansebassen Edit) by Finnebassen


Mitzi: Who Will Love You Now
Avustralyalı pop rock grubu Mitzi’nin yeni çıkacak albümünün ön habercisi olan duygulu melodik şarkısı.

Mitzi - Who Will Love You Now by future classic


DiskolaTa
Blog
Facebook
Twitter
Soundcloud


İlgili Başlıklar
Daha Fazlası