Gizemli hazine
Saat

Gizemli hazine

Cartier Grand Complication Skeleton cep saati kusursuz mekanik mimarisi ve maddi değerinin ötesinde sadece on adet üretilmiş, nadide bir hazine.

İster abartılı ve gösterişli olsun ister olabildiğince sade; birçok kol saatinin aksine cep saatleri sergilenmek için değil saklamnak için taşınır. Çoğu zaman etraftakiler bu gizli hazinenin varlığından bile haberdar olmazlar. Saklı kalmak cep saatlerini gizemli zaman makinelerine dönüştürür.

Cartier tasarım ve mekanik dehası tarafından yaratılan Grand Complication Skeleton cep saati de aynen böyle bir gizemli hazine. 1930'ların Cartier cep saatlerinden ilham alan ve 2012 yılına özel olmak üzere sadece on adet üretilen bu eşsiz parça, yüzlerce yıllık saatçilik geleneğinin doruk noktasını sembolize ediyor.


Modelin Roma rakamlarıyla çevrelenmiş 59 milimetre çapındaki beyaz altın kasası, kalbinde kronometre ve devamlı takvim özellikleriyle donatılmış tourbillon Calibre 9436 MC mekanizması taşıyor. Cartier Grand Complication Skeleton 500 bin euroluk (yaklaşık 1 milyon 110 bin TL) bir fiyat etiketine sahip olsa özellikle koleksiyonerler için paha biçilemeyecek kadar kıymetli.

Cartier

İZLE
GQ Sonbahar 2022: Metin Akdülger
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası